Nej...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1129979,00.html


Det var sol imorse men nu är fan allt svart.

äntligen...

jag var lite orolig att jag aldrig skulle få någon mer kommentar, men det är verkligen så att man måste lägga ner lite mer tid och skriva något riktigt berörande eller upprörande.

Som svar till elin så kan jag ju säga att även om inlägget är spetsat så är själva poängen rätt viktig. Skulle du själv kunna tänka dig att sluta resa runt i världen för att skära ner på utsläpp? Min poäng är att man blint försöker presentera de snabbaste lösningarna utan att tänka på konsekvenserna. 

något heeelt annat:
Jag var på McDonalds här omnatten vid två snåret och beställde burgare. Damen i kassan undrade om vi skulle äta här?

Jag svarade: nej vi tänkte ta ett bord.

DET är kul.

Klimatet...

Oavsett väder eller vind så står det någon människa och skriker sig hes om att vi måste börja tänka på miljön. Visst även jag förstår att det inte är hållbart det vi pysslar med just nu men frågan är om inte klimathotet har blivit mer av en fluga än en kris. För vad handlar de förslag som vi presenterar som miljöräddande förslag om egentligen? Vi gör det dyrare att flyga, vi höjer skatten på bensin, vi har någon enorm jätte kampanj om att mat som växer intill husknuten är trehundra gånger bättre än någon annan... Med andra ord att vi skärmar av oss från resten av världen för att visa gott exempel.

Men.

För det första är vi ett land med nio miljoner innvånare. Nio. Det är mindre än vad en förort till de stora städerna i Kina har som befolkningsmängd. Vår folkmängd är så pass klen att om Jorden vore en kropp skulle vi vara en klämd finne i rövtrakten. 
   Detta medför att så länge som, i princip vilket annat land som helst i världen, väljer göra på något annat vis så betyder vårt... ingenting. Det enda vi kan göra är att föregå med gott exempel och försöka skrubba av sig vår inbillade miljösyndsmuts från våra händer.

Men.

För det andra vad är det egentligen vi föregår med? Genom att skära ner på våra utlandsresor så bidrar vi till att länder vars främsta inkomstkälla är turism tvingas ta upp gamla metoder för att få in pengar vilket bland annat i t.ex. Asien kommer leda till att man återvänder till det hysteriska fiskandet på räkor. 
   Turism har flyttat länder upp på välfärdspinnen.

Men.

För det tredje är det för tidigt att egentligen säga vilken effekt som våra utsläpp har på vår värld. Vår moderna tid är för ung för att man ska tydligt kunna se vilken effekt som gör vad. Det mesta vi gör nu är gissningar. Men visst poolerna smälter och tsunamis, Themsen svämmar över. 
  
Fast igen... det är inte riktigt det jag är ute efter. Förra sommaren när solen stekte oss som sprattlande halvdöda fiskar i en stekpanna, då skrek alla: MILJÖFÖRSTÖRING!!! I år är det rätt kasst väder... och då hör man folk som skriker samma sak! Jamen har man inte bestämt sig i förväg då att ens livskall är just att skrämma andra människor om Jordensundergång? 

Men.

Jag kan ju ha fel..... (läskig stämningsfull musik)

      

äckel

äckel

På väg till jobbet och slänger i mig en sjukt billig lunch eftersom löning är i antågande och jag var hungrig. Det är ärtsoppa med ett dåligt kokat ägg med senap.Hinner slänga upp en bild på isak oxå. Nej vi har inte en sexuell relation. Titta på honom! Jag skulle hellre sätta på ärtsoppan ovanför!

måste skynda vidare!

Med en smak av kadaver i min mun...

I kölvattnet från gårdagens festliga aktiviteter ligger jag nu och tränar hundsim. Huvudet har av någon anledning tänkt att två storlekar större kanske skulle göra livet lite lättare idag, enda skillnaden är att om jag måste svänga så börjar jag med huvudet för att sedan låta kroppen mera glida efter.

Lite som en halvdöd amöba glider jag omkring i lägenheten och växlar fåniga leenden med väldigt karakrärsstarka kroppslukter. För att förtydliga mitt svamlande; jag är bakis som ett ägg.

Om två timmar stänger systembolaget och det är ju egentligen IKVÄLL som den riktiga festen är. Jag bävar lite för den utflykt som kommer att krävas för att för mina sista slantar köpa några fina små ölburkar. Det är lite som att shoppa mat när man just har ätit; ingenting intresserar en och det slutar med en limpa och lite frukter. Tänk om jag köper cider bara för jag öl igår... Jag måste noggrant planera mitt besök, jag litar INTE på mig själv just nu.

Jo det gör du.

Hahah nej det gör jag inte.

Helvete ungjävel det gör du!

Vad håller jag på med? Med vilken struktur försöker jag skriva denna morgon? Vill jag ens säga något viktigt? Kanske borde jag berätta vad som hände igår.

Okej.

Isak hade en gammal klasskompis på besök, vi gick ut och tog en öl med hennes vännina som vi sedan gick hem till och klämde en vinare. Jag tål inte vin så jättebra. Alltså inte särkillt spektakulär kväll men ändå trevligt och tydligen rätt bra med dricka...

Till frukost denna morgon är det en räknudelsoppa som ska sparka liv i mina frisknötter. Frukost för vinnare.

Världen snurrar vidare och jag kravlar mig till balkongen, släpper in luft i denna vakumförpackade bakfylledimma och blickar ut över solna. Det är jävligt bra väder. Trevligt. Sedan tittar jag ner på balkongen och då slår det mig vad nästa inlägg ska handla om... Mårten (min ärade hyresvärd) har pimpat upp balkongen till gudarna. Ni ska få se...

puss  

tillbaka...

sommar

Jisses och dubbel-jisses. Jag tackar alla uthålliga som forsatt att titta på bloggen för att kanske få se ett livstecken från denna snurriga gestalt. Sommaren har passerat ungefär halvvägs men för min del börjar det mer kännas som slutet, kan vara vädret men antagligen är det för att de fyra veckorna hemma i enviken/falun är över... jaja..

Det var ändå med ett lättat hjärta som jag stampade in i lägenheten igårkvälls för första gången på fem veckor(!) ovh fick se att grejerna stod kvar samt att min dator levde. På något vis är jag ju "hemma" här. Haha tänk att man skulle kalla sthlm-helvete för hemma.

Det har hänt så mycket sedan sist så jag tänker skita i att skriva något om det och istället blickar vi frammåt mot nya spännande händelser. För skit kommer alltid att hända och man kommer ju stå framför den ivriga kastaren och få sig en ordentlig dusch...

Men det är klart... appropå kastare: Den här killen som knöt skorna och fick ett spjut i ryggen. Vissa olyckor trodde jag vi helt skulle slippa efter medeltiden. Men vad rubriceras det som? Olyckan skedde ju på längdhoppsbanan... Förresten är det ingen som har tänkt tidigare att det kanske är dumt att ha den franska längdhopparskoknytar-bänken framför spjutkastarna? Tycker historien blir mer och mer obehaglig ju mer man petar i den snart visar det sig att de franska gångtjejernas duschar ligger under en högspänningsledning framför släggkastarna...

"Jag har seglat på ett stormande hav och tro mig jag har velat stävja vinden, det är kyligt här i natt; när Stockholm kysser mig på kinden" - lars

RSS 2.0