höstar..

Vår familj brukar ha som tradition att verkligen samla alla tråkigheter och olyckor till denna årstid av tristess. Om det är ett medvetet val eller bara ödet som väljer det åt oss får vi nog aldrig veta. Efter några jobbiga höstar med cancerbesked och dödsfall så verkade denna klara sig rätt okej. Men vi har en familjemedlem som alltid kliver in och ger det där lilla extra för att bibehålla traditioner och åtrerupprätta vårt ansikte; Matti jävul.

Han har brutit armen i armbrytning.

Låt oss alla bada i billiga ordvitsar. Han vred av benet i armen! Då vill man bra gärna inte förlora i armbrytning. Jag var hem till han igår och möblerade om lite och köpte hamburgare åt han. Han såg pigg ut och vid gott mod + att han har en cool plastskena kring armen så han ser lite ut som en robot. Låt oss alla skicka en liten tanke till honom och önska honom frisk.

Var upp till dalarna i helgen på klajs! Se bild.
super

Ida blev lika stor kicka som vi andra och hade slängt ihop klaset med frida. Det var ett temaparty om ni inte redan förstått det. Om någon undrar något över någon av de oanstående tre så fråga på, jag lovar att besvara er frågor. Fast jag tycker att kostymerna är perfekta.

Mor och Far bjöd sedan på söndagsstek och jag fick spendera lite tid på nyhagen. Det är så gemytligt där. Haha

I måndags var jag på en liten manusläsning, verkar bli något... ni får veta mer i sinnom tid.

Såg Du Levande på bio. Se den, jag skrattade mycket gott.

Just ja, jag åt en trehundragrams hamburgare igår. Mitt kolesterolvärde skriker fortfarande!

kiss(es)

Ja må du leva uti hundrade inlägget...

ja och några fler blir det alldeles säkert. Jupp med dagens inlägg har min fina blogg fyllt hundra inlägg. Lite nostalgiskt och tragiskt på samma gång. Hittills så har det varit hundra inlägg, hundratretiofem bilder och sjuttiotre kommentarer. Det är alla siffror man kan dra ur den här sidan tyvärr...


Så vad ska detta hundrade inlägg handla om då?


Jag såg Isak stand uppa igår för första gången i sthlm. Alltså inte första gången han gör det, nej han har uppträtt rätt frekvent, det är jag som alltid varit upptagen. Jäkligt roligt att se grabben, han börjar bli varm i kläderna nu så att säga. Ni ska se att innom ett par år så är han riktigt stor på de där scenerna.

Jag har munsår. Haha egentligen borde jag lägga upp en liten bild på detta sattyg men då skulle jag skrämma bort folk från sidan. Någon gång i min barndom fick jag munherpes (nej alla ni sjuka inte på det sättet) och detta djävulskap ligger ju som bekant latent. Brukar blomma upp en gång om året till jul men idag blev det en oktober måndag den 21. Tar ett par dagar innan det lägger sig. Äckligt djävulskap.

Hade insparkfest åt nya set elever på skolan i lördags. Jäklar vilken kväll. Var där och riggade vid halv fem och la mig i sängen hemma vid halv sex på morgonen. Det händer rätt sällan att jag slår runt nuförtiden men ska det göras så ska det göras rejält! Vi hade chartertema och alla var sommarklädda. Jag hade rosa piké, trefjärdedelsbyxor, flippflopps, brunpuder, solkräm, backslick och pilotbrillor. Det var lekar och gemytligt. Själva nollningen gick ut på att de fick städa dagen efter. Så kommer man smidigt undan!


Sedan en liten nyhet. I december så spelar för första gången teaterrolf en uppsättning. Det blir Woyzeck och spelplatsen blir kungsholmen någonstans. Mer med tider, plats och affe senare, även en blogg kommer ploppa upp där man kan följa våra strapatser.
TeaterRolf består av Viktor Nyström, Joline Andersson, Robert Olofsson Nina Fürstenberg Danielson och mig själv. Här har jag lekt ihop en liten bild på oss (obs. bilden är inte godkänd av resten av gruppen utan bara jag som plottrat lite).


teterrolf

Så hoppas jag att vi möts till det hundraförsta inlägget.
Puss


en ny thomas...?

brilla
brilla2

Efter vissa eftertryckningar ploppar de således upp två bilder på mig i mina mya brillz. Den stora frågan är nu (om ni kan frånse min läskiga bringa som skymtas eller de tveksama poseminera) är dessa: hot or not. Synpunkter vore trevligt.

Eftersom dessa är mina första glasögon som får smeka min näsrot så måste jag säga att det känns lite märkligt att se sig själv i spegeln. Men ännu har jag dem inte jämt utan när jag vill... fast jag ser ju bättre i dem. 

Imorgon är det insparkfest för nya eleverna på S.e.t., på något jäkla vänster så blev jag ju självklart delansvarig i detta men vi är en liten grupp så det ska nog både bli roligt och givande. Haha med det menar jag packad och välklädd(liten suprise för dem). Sen blir det en vecka av mkt jobb som avslutas med en tripp till falun där Ida och Frida ska ha gemensamt kalajs med maskeradteamat Skurk/hjälte. Inte riktigt bestämt vem jag ska gå som...

tillsvidare... 

Lite lättare, lite enklare

Det gick bra igår.

Känns som om jag kan sjunka ihop i en liten blöt pöl av lättnad och bara skratta. Så glad är jag att det gick bra igår. Det gick inte okej, det gick inte hyffsat, det gick bra. Så jäkla bra.

Så med det ur mitt system så får vi se vad det ger i frammtiden. Känns som om jag börjar stapla "nästanchanser" på rad det här året så jag har väl inga jätteförväntningar men jag är ju heller inte mer än en liten nyfiken och drömmande jävel.

Syster med karl var förbi igår och hälsade på. Nästa gång hon kommer hem är till påsk, PÅSK! Jaja i vilket fall så blev det lite festande med två bröder och min lilla producent.
  

Har börjat fila på ett nytt manus till en ny pjäs... kan bli bra...

Ska sparka in folk på S.e.t. på lördag och åka till Falun helgen därpå.

Vad mer... hmm... jo imorgon får jag glasögon.

puss

genrep

rep2

Mannen på bänken är tillbaka. Lite mindre skägg denna gång men tittar man noggrant ser man visst att det är han. Jojomensann, imorgon bär det av mot nya bravader med denna lilla text. Känns roligt just nu, inte alls skärskilt pirrigt utan mest fokuserat. Jaja ni får väl veta hur det gick nästa gång.
Bra att ha när man sätter upp en föreställning: en carroproducent. Alla borde skaffa en.

  

Personalfest i fredags som spenderades på bowlinghall bland annat. Synd att man var tvungen att jobba (ironi nog) så man bara hann med på halva kägelomkullvältingen. Man blir ju bättre med kasten menar jag... behövde några provsving innan kloten höll sig på banan (alltså en sådan på marken inte den gula i trädet).

Imorgon invaderar hela syskonskaran Eriksson minus Henrik och ska slafsa kräftor efter min föreställning. Kan bli obehagligt, kan bli frånstötande och kan bli precis vad jag behöver.

Jaja annars är det väl livet som är som livet är... "man får vara glad för det lilla; sa flickan och satte sig på nappen"

Sorry...

Dålig på att uppdatera. Värsta typen utav bloggare om man ska försöka hålla intressent uppe för att följa den. Det enda försvaret jag har är att det helt enkelt inte funnits tid. Jag börjar uppleva förra höstens stresskurva en gång till. Så här ligger läget till.

För det första så har jag jobbat alla dagar den här månaden utom i går och förra fredagen, nya pass som är längre än tidigare.

Sedan är det Woyzeck, som är en föreställning jag är med och sätter upp, som tar upp reptid de dagar jag har ledigt.

Tro det eller ej men snart har jag ett par ögon till, i glas. Jupp fixade biffen denna vecka med glasögon. Tack till lottie för att du kunde vara med som smakråd. Även om du tyckte de var roligare att testa själv.

I tisdags kom Ida och Mikke med Idas fotbollsvänner Malin, Frida och Elina. Alla dessa har bott i mitt lilla rum tills idag på förmidagen. Jag har inte världens största rum men det gick fint. Utekväll, stadsshopping och muffinätning stod på agendan. De tre som före denna vistelse var obekanta för mig skulle se på Gwen Stefani, vilket de gjorde.

På måndag ska jag spela min enmansföreställning igen på gamla skolan för nya elver och en teatergrupp. Stressigt. Texten vill inte riktigt in. Jag flyttar in i skolans lokaler på lördag då jävlar.

Imorgon ska jag dit och tala lite med tomas samt titta på nya elevernas ena kabaré. Sedan extra lång arbetsdag följt av liten utgång med jobbarkommpisarna.

Lördag joinar carro för att hjälpa mig med måndagens bestyr. Söndag kommer jag bo i den där bunkern.

Måndag kommer syrran! SHIT!! Hon ska se på mig sedan kräftskiva någonstans med henne och min bror bl.a.

Efter det tänker jag, kanske, slappna av lite. Men det var tur att mikke och ida kom för att lindra mina smärtor lite, även om ni var sjuka och griniga :)

jag gjorde en smiley... tänka sig.

Nej nu ska jag plugga text. 13st A4 ska sitta flytande om T-3 dagar

SHIT! 

Fredagkväll

Hösten är här, grattis alla människor som finner skönhet i dödens årstid. Visst är löven på gula och röda, det är fina färger. Morgonluften är sådär halsflusskall och nätterna mer bitande. Allting med den fina bakgrunden att det bara är början. Snart blir världen ännu mer död och luften ännu kallare. Men när vintern kommer så kommer ju även snön, iaf vissa år, bedövande som morfin. Människorna blir lite långammare och reaktioner blir avtrubbade. Vi tassar med försiktiga steg in i den delen av året som innehåller alla prövningar som resten av året går åt att förbereda sig inför. 

Men gud vilken gnällspik. Ja inte hjälper det att Winnerbäcks "Daugava" rinner ur högtalarna som en mixad kännslosmet. Vintern och hösten är inte så illa. 

Advent och Lucia är ju mysiga högtider, förutsatt att man också firar de med någon och inte sitter på en kall balkong med dummstrut och dricker glögg eller är på krogen bara för att hitta en till ensam själ.

Jul, ja va fan ska man säga, den årstiden kommer ju aldrig att bli den samma. Världens bästa dag har blivit... en dag. En vanlig dag. 

Nyår är den mest överskattade högtiden på hela året. Just när festen börjar arta sig så får något klappträ för sig att tolvslaget ska firas på ett torg, vid en kyrka eller var fan som helst som är utomhus. Ja jissa vad som händer sen, ständigt samma antiklimax.

Men vi får ju en timme snart. En timme till att sova. Sömn är den bästa medicinen om man vill bli av med något. Som tid till exempel.

hittade den här på S.e.t.s hemsida


Nästa måndag ska jag återvända för att spela min gamla föreställning. Carro min underbara vän som flytt till trollhättan kommer hem och assisterar med ljud och ljus. Vissa människor borde få aplåder dagligen. 

På tisdag eller onsdag rammlar ida, mikke och bekanta till dem in och tar över. Det kommer bli trångt och svettigt... härligt!

Där någonstans lämnar jag er nu. Det kommer bli en lugn helg, jobbar tolv timmar imorgon och sex på söndag.  

"jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut blivit samms."
säga vad man vill men winnerbäck kan det där med fingertoppskännsla. tycker jag och alla kultur snobbar vrider sig i graven och kallar mig okunnig och han för ordbajsare.

Men gissa vad...

JAG ÄR OCKSÅ EN ORDBAJSARE

puss


Olalala jag är en mediehora..

kostym

Visst, jag har uppträtt på dittan och dattan under mitt liv. Jag har varit synlig för många ögon och det är väl ingen hemlighet att man gillar när folk gillar det de tittar på. Men jag har alltid sett kändisskapet som någonting som ingår i själva förpackningen till min yrkesroll som skådespelare. Alltså folk känner igen mig för att jag är skådis, de låter mig inte spela roller för att jag är kändis. Med denna lilla filosofi i bakhuvudet ska vi försöka granska dagens inhopp på tv4.

Jag testade vara statist. Har kommpisar som gjort det och tyckt att det varit roligt samt att pengar för enkla jobb alltid är uppskattat.

Pengar, tjena. Det var inte mycket tyngre plånboken blev efter det där mötet.

Men ändå, när jag står där i rollen som köttslig rekvisita så känner jag ett slags vemod över mig. Så här lätt är det att hamna i tvrutan om det är bara det man vill... men är det därför jag står där? Har jag blivit högfärdig? 

Det var ju ganska kul faktistk och lite roligt att se hur man jobbar med snabbproducerad humor. Lite hafsigt och slafsigt. Jag står mest där och tittar med tanken: ha det där kan jag göra!

Tog en smygbild från scenen.
mediahora 

Förhoppningsvis kan man ju kanske glädja någon som sitter och slötittar på fyran framöver med en: "nej men va fan.. är det där thomas?"

haha mina pensionärer i hosjö blir säkert nöjda.

Jag är...

tillbaka och vid gott mod. En förlösande helg som gav många svar som jag just nu har gått och grubblat på. Helgen kan delas upp i tre dagar:

Fredag.

Lördag.

Söndag.

Detta kan komma som en chock för några av er men dessa tre dagar är själva knytpunkten för "helgen".

Fredag bestod av tåg upp och införskaffning av alkohol på det lokala systembolaget i falun. Hem till Ida och Mikke där Daniel mötte upp. Mikke hade även Annelie från göteborg på besök. Åt pizza och spelade Heroes 5 sammtidigt som jag kände hur magen sakta men säkert började brytas ner till en nervös dallrande klump. Halv tio skulle jag uppträda på Idas systers personalfest. Med ett stygn av ringrostighet och nervositet för att mina texter skulle passa på fulla kundtjänst damer och tanter tog vi sikte på borlänge. Alla följde med utom daniel. Kändes som om jag hade ett eget enterage med mig. Gick in och körde mina tjugo minuter för glatta livet. Klev av nöjd med prestationen. De fullaste damerna höll tyst när jag talade om snusk medan de nyktra tyckte bättre om de mera fina partierna. Ganska svårflörtad publik men det roddes ändå i hamn. Hem till Ida och Mikke igen där vi tog några öl och bara hängde resten av kvällen.

Lördag var dagen som följde och Daniel kom rätt tidigt över till lägenheten. Mikke smet på seriestart med Annelie och vi andra tre gjorde stan och tittade på Innebandy. Faluungdom damer spelade. Daniel och Ida är lite slöa på stoj och stimm sidan medan jag själv gned mig på bänken som en ål med magsmärtor - det var ju tok spännande! Falun vann. Hem och värmde upp inför kvällen. Medan de båda andra började lagom komma i fest kännsla slank jag iväg till Dalateatern för ytterliggare ett gig. Den här gången hade det varit premiär på Romeo och Julia och jag skulle vara premiärsfest underhållning. Där satt hela dalateatern och tittade på mig när jag på vagglande ben klev upp. 
mic
Sen drog jag av min text som aldrig förr. De var i mina händer under hela framträdandet. Det var precis den typen av scenmässig orgasm sm jag behövde.  Mikke brukar säga att oavsett hur det går för mig på mina gig så är jag alltid proffsig, det är skönt att höra, men igår var det mer. Jag var fan i mig tillbaka. 

Väldigt fin kritik utav min publik innan jag rusade tillbaka till festen och möttes av en explosion av fylleintryck. Det var sjukt mycket folk i lägenheten och alla rumlade och tumlade runt om varandra. Jag slängde mig snabbt in i leken och det blev Harrys på natten med en jättelång efterfest som vandrade in på småtimmarna. Bara sådär genuint Enviken-härlig som en fest i falun kan bli ibland...


Söndag var ett hål som någon hade borrat i mitt huvud och sedan loskat i hålet. Men det gjorde inget. American take away pizza och bara låta berusningen mattas av och skitas ut. På tåget på väg hem ringer mor och jag känner ett nytt stygn... ett stygn av skuld för att inte ha träffat dem (hon jobbade hela helgen). Jag får tala med Tor.

"Hej Tor!"

"Hej thomas, jag, jag, jag, jag, bygger en drakteater som du har."

"Okej, ska vi spela ihop på den sen då?"

"mm ja kan du komma över idag?"

"det blir svårt jag är på väg till sthlm..."

"okej då ses vi imorgon."

"nej jag tro..."

"hej då"

"tor?"

Det är en tuff unge. Inget snack om saken.

Bara magen kunde sluta göra ont så är allt lugnt nu. Fast... den GÖR ju ont. 


RSS 2.0