Kul


Nile Citrus 105, 5! 

Några föreställningar senare...

Trupp gruppis körde live i fredags och det var väldigt trevligt. Jag i mitt självkritiska jag skulle kanske vilja ha jobbat mer och fixat till formen. Men å andra sidan kunde jag inte veta att scenen var så pass stor och det skulle vara fullsatt. Texten höll vilket skulle vara en fin plattform att jobba vidare på.

Igår körde jag stand up för andra gången i sthlm. Absolut sist gick jag ut på en rookie kväll med sjukt många komiker och som drog ut på tiden likt ett plågsamt tandläkarbesök. De sa att det gick bra för mig, men jag var lite arg att jag inte kunde skärpa till mig lite mer. Men publiken hade redan sett sig mätt på nya ansikten när jag klev upp. Egentligen borde jag vara helnöjd för jag var definitivt bland de bästa på kvällen, men jag kände direkt efter att jag kunde varit ännu bättre. Vilket ändå känns kul - då finns det mycket att jobba på. Petra Mede körde oxå. 

På Lördag ska jag konfa en filmgala i Vallentuna där jag bland annat ska intervjua Joakim (Arn) Nätterkvist i en timme på scen. 

Annars så bolmar livet på runt omkring. 

28:e Mars, Filmgala Norr konfa - Vallentuna
10:e April, Inkonst humor med Isak - Malmö
12:e April, Big Ben stand up - Stockholm
17:e April Hiphop jam stand up - Alby
18:e April Trupp Gruppis Klubb skådespelare(värd?) - Stockholm
20:e April Scenskoleprov 3 söka - Malmö

Kul skit
 

Mycke nu!

Dåligt med uppdatering brukar betyda att grabben har mycket för sig. Så även denna gång. Vi kör en liten recap:

Såg "Medea Land" - gillade den även om jag inte höll med regissören i allt. Om man ska banta ner tre timmar antikt drama till en och en halv modernt så kanske inte man bara ska spara ALLA skrik. Men Lisbeth Salander var en urkraft på scenen och bar den galant själv.

Efter detta är det bara jobb nästan som kantat min tillvaro. Henrik (äldre bror) var ner och kolla på vildmarksmässa så då fick man tillfälle att hälsa på honom. Kul.

Isak fyllde 25 i söndags vilket resulterade i en brunch som anordnades i vår lägenhet. Dumt för Isak att han valde att supa till kvällen innan. Men eftersom man själv har vit månad så kunde vi styra upp det galant. Det bjöds på haloumi, bacon, äggröra, scones, frukt och grönt. Sedan en rejäl dos pannkakor och Isak såg till att alla sköljde ner detta (utom jag) med bloody mary. Det visades tre långfilmer på projektor: "Picassos äventyr", "Cloverfield" och "Hot shoots 2". Sedan visades även min och Isaks gamla film "demon box" samt en liten förhandstitt på nästa avsnitt av "Ett konstigt sätt att säga hej då". 
Jag hade även gjort en tipspromenad om Isak. Man vann en T-shirt. 

På fredag är det föreställning för Trupp Gruppis. Vilket känns jättekul och skitotäckt. 


http://www.spike.com/blog/macgyver-movie-not/75085

- min dator gillar inte att göra länkar... men kopiera och gå in på länken och minns vart ni fick nys om det först...

puss

Våren dröjer...

Men va fan... Mer snö? Det ser ut som en amerikansk julfilm därute. Inte för att jag blir nedbruten och ledsen. Eller vänta jo. Det är PRECIS därför.

Körde spinning igår med jobbet. Shit. Det var väldigt roligt. Ett ganska enkelt pass men att se alla medelålders människor med varierande ansträngning försöka få den i rullning - det var en fin syn. 

Annars är man lite som en robot just nu. Repar teater dagtid och jobbar kvällar. 

Såg på teater igår på Set var en tjej från falun som körde och som jag hade "hjälpt" några timmar med att läsa och fundera lite kring text och spel. Det var väldigt roligt att se.

Ikväll blir det elverket Medealand och lite Noomi Rapace. Man är ju så kulturell att man skiter konst nuförtiden.

Är det inte Lisbeth Salander i badet...?  

out

Charmant

Så står man och blinkar lite fånigt mot den selecta maskin som precis svalt min tjuga och borde därför producera en nötpåse för femton kronor. Metallfjädern som skulle ha vridit sig tillräckligt för att släppa ifrån sig denna sentimmans nektar valde ett trött halvvarv och hånleende står maskinen där utan att ge mig något. Jag blir inte så arg, men luften går ur mig och jag känner ett hopplöst tomrum i min mage som bara växer. Inte ens min växel femma kommer. Den är bara tyst och dum.

Dumma selecta maskin. 

Men så säger plötsligt den lilla displayen: "tryck in ditt val en gång till". Jag blinkar fånigt igen. Precis som att maskinen har hörsammat min mages kurrande och valt att ge mig en chans till. Med viss tveksamhet slår jag numret för nötpåse en gång till, den har ju lurat mig förut. 

Metallfjädern vrider sig ett och ett halvt varv och helt plötsligt har jag två nötpåsar. Min förvirrade lycka är svår att rikta speciellt när maskinen rasslar till och även ger mig min femkrona tillbaka. 

Jag vann mot en selecta maskin. Utan ansträngning? Tyst svär man lite ändå... man borde köpt en lott istället... Annars har greeken varit här! Trevligt med lite falukänsla i sthlm. Vi var ut på torsdagen och min vita månad fick sitt första riktiga prov. Jag drack slush puppy hela kvällen. Kände mig stolt efteråt ska ni veta. 

Hände en olycka på jobbet igår under ett evenemang där en tjej fick en stor högtalare i huvudet och fick åka ambulans. Ska inte tala något mer om det, men det får en alltid att tänka efter. Skickar en tanke till henne och hennes familj. 

Nu ska jag till jobbet igen. Man hamnar alltid där till slut.  
   

SNÖ?!

Nej kalendern säger mars och då vill jag inte ha ett nytt jäkla snöfall! Som blötvit mjukostpastej. Blåser åt alla håll och väljer att krypa in och antasta mitt innersta väsen: mitt avgrundsdjupa förakt inför fenomenet vinter. 

NOG! 

Små dansande solstrålar eller kanske en ömtålig tussilago. Nu ska det börjas, och det snart. Annars kommer jag gå bananas.

På onsdag kommer det typer och fixar fönster i kåken. Första onsdagen i mars... det hade ju verkligen skadat att göra det innan hösten kanske? 

Men Isak ska köra på Norra Brunn! Hur hett är inte det? Väldigt imponerad och stolt. Tyvärr kör han när jag jobbar men alla som kan bör gå på lördag. Lennie Norman uppträder oxå...

Samt en cool actionfigur som skulle göra sig som leksak från svensk film: Johannes Brost ur "Jönssonligan dyker upp igen", vilken annan svensk skurk kan tävla med den metallmunnen och den allt i allo handen som hade:klo, knivkastare, k-pist, you fucking name it.


Puss   

Helgen är över

Igen. Nu kommer det dröja tre veckor innan jag har en ledig helg igen. Så då måste jag väl ha förvaltat denna väl? 

Jag gick loss på stadens gator igår med kontokortet och shoppade som vilken modebloggare som helst. Eftersom jag fortfarande inte har ett fungerat minneskort så blir nu dessa "modebloggar-bilder" lite fula kanske men sån´t är livet.


 

Jupp låt våruslingen komma nu, jag är beredd. 

Såg män som hatar kvinnor i fredags. Bra film, tyckte att det stora skådespelaruppbådet skötte sig exemplariskt. Se den. 

Ibland kan det kännas lite som att man står och petar på framtida möjligheter och uppgifter. Precis som om man står och tittar rätt på det som komma skall men är helt oförmögen att tolka. Vilka konsekvenser får ens agerande egentligen? När befinner man sig vid de där vägkorsningarna som så markant skiljer på nu och sen? Man gör omedvetet så otroligt många små val varje dag. Val som hela tiden försätter andra val i rörelse. En kedjereaktion bortom kontroll.

Ibland kan det vara väl med lite reflektion. Vilka val är jag stolt över? Vilka val skulle jag göra om? Men kanske intressantast vilka val är jag stolt över men jag skulle aldrig kunna göra om? 

Försvara sig själv inför sig själv. Eller döma. 

Man måste inte veta vad man vill eller vem man egentligen är. Står man för det man gör så ger sig de där andra två efterhand. Kanske är det obehagligt att försöka titta inåt, alla har sidor man inte är stolt över. 

Varför denna filosofispya? Svårt att säga. Det känns bara som att jag står och petar på något, men jag vet inte vad. RSS 2.0