Segertåget

Iklädd det närmsta jag kunde komma balkläder stod jag igår kvälls på Nova i Vallentuna och roddade lite med några papper när mobil telefonen ringer. Det jag hör är en svag kvinnlig röst som proklamerar från en högtalare:

"vinnaren av bästa manliga huvudroll 2009 går till Thomas Eriksson för en känsla av likgiltighet"

Sedan höll Isak luren mot mikrofonen så jag kunde hålla ett fragmentariskt och stammande taktal från kupande position i köket. 


Filmen jag var med och tävlade med var "en känsla av likgiltighet" som Isak hade gjort och där jag spelade huvudrollen. Förutom bästa manliga så vann den även: bästa klippning, bästa manus och bästa film tungviktklassen!

En grand slam alltså.


Annars så gör man lite jobb och lite konstiga saker. I torsdags träffade jag Linda som ska vara i min nya klass. Hon drog med mig på teater - trodde jag - men det var snarare en halvstatist roll. För teatertribunalen har satt upp "det kommunistiska manifestet" tidigare i sthlm. Då hade de som happening i pjäsen en kille på direktlänk från sydafrika som var med. Nu var pjäsen på turné i serbien och då skulle de ha en tjej på direktlänk från sverige och hon skulle vandra omkring och snacka i en uppklädd miljö där folk åt soppa. Entré mig. Vi satt tillsammans med andra skådisar och liknande och sörplade soppa medan en kamera strök omkring oss och i andra änden satt tusen serbier och tittade live. TUSEN SERBIER!


Alltså livet är så konstigt i mellan åt. Förresten så sa jag att Barca skulle smiska Man U stjärt. Bara så alla vet. 

Intermezzo


Så en dag mitt i en helg
blev jag varse
när jag vakna av revelj
det klia i arsle

Med handen märkbart nyfiken
började gräva
ordentliga tag - fick inte vara sniken
där i räva

Så ett finger jag där fann
inte så toppen
kände plötsligt hur kallsvetten rann
var var resten av kroppen

Ytterliggare ett gigantsikt dilemma
på morgon kvisten
detta var inte den boning jag kallar "hemma"
vänta nu hittade jag även vristen

Jag sneglar över min förundrade axel
möter en liten dam
lögnaktigt presenterar mig som axel
hon verkar döv och lam

Kanske var det tur att det visade sig vara ett kolli
plus en annan grej
när historien visade sig som mest stollig
glad att det var en tjej

Så jag gjorde vad varje sund varelse skulle gjort
den så kallade svåra biten
såg till att samla alla bevisen fort
och elda upp skiten

Varför inte bara fly från allt ni undrar
min rädlsa blivit väckt
detta var inte ännu en av flera blundrar
vi var antagligen släkt

Så pass åpp i dejting skogen
var varlig
det kan vara svårt att vara sitt hjärta trogen
och samtidigt laglig

Jag har ingen aning var den här kom ifrån. Fem min på jobbet poesi under tristess. Grattis det är ni som får den av mig.

Bror blev 30!


Till sitt fina kalajs så hade han som tema att man skulle klä ut sig till honom. Den observante kan noga notera skäggen och de rutiga skjortor som tittar fram. Vem är vem egentligen i denna syskonskara? Vem är syster? 

Det var en rolig tillställning och kul att syskonen kunde vara där allihop. Vi ska försöka göra detta även på midsommar är det tänkt.

I morgon kommer Ida på besök tillsammans med Johanna - tror jag - var lite oklart sist jag hörde. Ska i vilket fall bli kul. Men jag bli så stressad över min bostadssituation att jag alltid börjar skura badkar när jag får besök. Hoppas jag inte kommer ha ett badkar i malmö. 

Förresten om någon sitter och trycker på en lägenhet i malmö... GE MIG!!!

Testade råbiff i fredags. Skum maträtt. Gick ner men jag måste fundera om jag gillade det verkligen.

Förresten så har jag fått intyget att jag kom in nu. Kändes skönt.

Ännu en måndag.

Var visst en vecka sedan jag skrev. Då är ju den obligatoriska frågan "har det hänt något?" - och tja nja. Man har fallit tillbaka i en vardagslunk delux där man ändå svävar till emellanåt. Träffade Christroffer och Robban i lördags som tillhör min kommande klass. När hysterin i sig själv har varvat ner så finns det inget som triggar igång den som att träffa en annan "drabbad". Haha. 

Man har oxå hunnit bliva lite nojig för ännu har inget antagningsbrev kommit. Var allt en dröm? Det enda bevis jag har är denna suddiga bild från insparksfesten. Bilden på antagningslistan:Ganska fin va? Förlåt, förlåt... jag är tjatig. Det är ju bara mitt livsdröm.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström som leder "på spåret". Genialiskt. Kommer bli skit kul - jag fortsätter att titta!RSS 2.0