Ett nyvaket ansikte och ett recept.

image108

Tänkte att idén: "jag borde ta en bild precis när jag vaknar någon dag." Lät som något vettigt.

Såhär i efterhand kan jag se bristerna i mitt resonemang.

image109

"Golden crap"
För två pers:

En lagom gul lök.
Ett paket bacon.
Fyra soltorkade tomater.
En matsked färdigskurna Jalapenos.
En stor matsked mangochutney.
En burk krossade tomater.
Lite vatten.
Peppar, salt, chilispice mix.

Tillbehör:
Några körsbärstomater.
Några blad, inte allt för uppsabbad, ruccolasallad.
Sjuk mängd fullkorns pasta.

Gör så här:
Börja med att sätta på vattnet till den sjuka mängden pasta, för som ni redan anar: det kommer ta tid! Släng på en stekpanna på plattan och vrid på till maxtemp. Lägg i en liten skivad baconslamsa och vänta tills dess att fettet i baconslamsan kokar och spottar som en förbannad, läspande tant. Släng i resten av slamsorna som du skurit i remsor du anser vara lämpliga för din orala öppning. När tillräckligt av fettet lämnat slamsorna och glider omkring i pannan slänger du i den hackade löken, fin hackad om ni kan eller bara vanlig mongo hackning som jag kör med... där det mer ser ut som jag slängt löken i en vägg tilldess att den börjat gå sönder. Denna metod ger mer tuggmotstånd. Nu skrev jag inte tidigare att pastavattnet skulle innehålla och att ni skulle droppa i pastan när vattnet kokade upp men om ni är till räckligt dumma i huvudet för att inte fatta dessa grejer så är nog även detta recept lite för svårt, ni kan istället gå och titta på tv som alla andra idioter. Var var jag? Lök och baconslamsor ja... när de fräst ett tag kan ni slänga ner soltorakde tomaterna och röra lite. Sprätta upp en burk krossadetomater som om de vore någon slags cylinderformad maffiakusin som ni vill tortera, häll i den och tillsätt lite vatten. Rör om. I Med jalapenosarna och vrid upp smaklöksbarometern genom att ösa på med kryddor. När man jobbar med tomat kan det vara gott att ha lite socker i men nu slänger vi ju i mangochutneyn och den är ju söt som ett spädbarn, eller valp eller va fan ni tycker är sött. Rör om. Om ni inte har varit idioter utan faktiskt haft ögonen på pastan och hällt av den så borde måltiden vara klar nu, bara att hälla upp i en skål och garnera med lite grönsaker som inte ser så jätte upp fuckade ut. Servera med ett stort glas vatten för den här bebisen kommer lämna bromsspår längs med strupen på vägen ner och inflamera tarmen på vägen ut.

Smacklig måltid, idioter.

puss    

Gurgel, gurgel

Snor/slem/spy/neon-grön är den färg som någon galen kemist valt att ge den medicin som ska hela min hals genom gurglingar. Jag är inte helt hundra hur det funkade men något problem med magen ledde till ett sår bak i halsen som skulle sköljas med lakritsshootssmakande smörja. 

Drog tidigare upp till dalarna i fredags med Isaks far och bror. Disskuterade gamla lumparminnen och hela resan var gemytlig. Såg en film med Ida på kvällen, Hellboy. Jäkligt bra se den. Ron Pearlman är kanske inte guds fagraste ansikte men jäklar vad hård han kan va!

Sedan lät jag mor ta hand om mig genom mat och husrum. Skönt att få en fristad och kunna fundera lite över ditt och datt. Var faktiskt en ganska jobbig helg, mycket tankar som inte riktigt kan bestämma sig... bara... äsch. Glöm det.

Mikke fyllde 22 inget annat som Ida så klurigt påpekade (iof först efter det att jag påpekade felet till henne, räknas det ens då?). Jag tog det lungt och kände mig mest som en extra pappa på festen. Men stämningen var gemytlig och det är alltid kul att träffa gänget. Enlöf smet hem vid 22... lite tråkigt. 

För att sammanfatta helgen så är jag lite förvirrad, precis som ni läsare säkert är efter detta inlägg, jag måste nog fundera lite. Sakta kommer man fram till bra lösningar. Snabba lappkast hjälper ingen. Förutom en eventuell same som vill långt på kort tid...

glöm det.

puss  

En dag...

... kommer kanske det komma ett glatt inlägg men nu är det fan så det kokar i min kittel av vredeskännslor.

HALSHELVETET SPÖKAR.

Ska ringa vårdcentralen och kolla imorgon om de kan kika på det. Fan om det är något skit igen då kommer jag... då kommer jag...

För alla er som INTE känner till bakgrundhistorien så kan jag snabbt sumera alltihop med att berätta att förra sommaren så var jag fyrtiodagar på penicillin och avslutade alltihop med att plocka bort mina halsmandlar. Det var ett krångel utan dess like.

Men halsen har funkat fint... fram tills igår. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som har hänt, det är det som är det obehagliga. Men det är inte bra.

Ska åka till enviken och gratta min favorit mantalios på sin tjogårsdag på lördag. Vill inte vara ett halskollo då. Vill inte.

Juli är en månad som i regel fungerar som ett skrivkrampsspöke för min del. Nu när den äntligen är förbi har ploppen släppt och texter börjar sakta men säkert att flyta fram igen. Trevligt ändå.

Var ute och åt med lotti och helena idag. Dessa två fungerar lite som ankare i min vardag, om jag någon gång skulle få för mig att jag är bra eller duktig på nått så är de där och snabbt slår mig ner i mina skor igen. Helena ska flytta till malmötrakten på söndag, jag kommer sakna henne... Men jag får ju ha kvar lotti  (längst fram i bild)!

jaja jag hör av mig när jag vet om min hals är som den är-

puss på er 

Förbannad igen...

Jamen jag funderade häromdagen om jag inte längre kan bli irreterad eller upprörd ordentligt längre? Det var länge sedan jag kände den stigande värmen i mina kinder när någonting snappat upp min uppmärksamhet. Men så strötittade jag lite på tv i morse... Det är ju tillräckligt för att göda min onda djävul i veckor.

Först så var det en trailer på 3an om en dokumäntar som ska handla om polygami...  3an gör ytterligare ett försök att klämma in lite sex under titeln "dokumentär"

Sedan kom Paris Hilton i något nyhetsinslag om what the fuck ever. Det måste väl vara en av de få människor som bara kan titulera sig som: "fullständigt jävla onödig". Vad har hon gjort egentligen förutom spenderat pengar som hon fått för hon var rik från början? 

För att avsluta det hela så dök jamba asen upp med en ny animerad ringsignal. Vem köper dem och vem i hela helvete skrattar åt dem? Som komiker och människa känner jag mig förolämpad! Hoppas att de som hittar på och marknadsför skiten tjänar så pass mycket pengar att de inte behöver vänner.

Sådär nu har jag laddat ur mig lite. Ska iväg och träffa brodern nu. Han kommer få uppleva en lugn och harmonisk Thomas.

puss

En dåres bekännelser

Jaha så var det hela över då... allsången är sjungen och min mors födelsedag är firad. Måste säga att det var väldigt skönt att traska upp till dalarna och få möta sommaren från sin finaste sida. Särskillt eftersom jag nu sitter i Solna och tittar ut över en störtskur som valt att tagit fäste om staden denna morgon. 

Men ärligt talar, vädret... det kommer vara olika så varför orka bry sig.

Allsången då? Jo folk skrålade och stod i, men jag kände kanske att stand-up grejen inte riktigt var anpassad till publiken. Lite för grov, även om jag försökte göra den så harmlös och fin som möjligt. Men folk säger att jag överdriver och att även den gick bra. Jag tror nog att jag är mest kritisk bara därför att jag inte har testat på det hela förrut och inte riktigt vet vad jag hade tänkt. Den andra biten var mycket mer lyckad när jag körde en del från min föreställning som jag hade i våras. Skönt att det man egentligen pysslar med fungerar. Annars var det hela en fantastisk tillställning och det var verkligen eldsjälar som hade donat och fixat för oss artister! Stor eloge till kapell mästaren och trådhållaren Jonathan! 

En annan kul notis var ju annars att det hela nästan kändes som en skolreunion från haraldsbo. Det var i princip bara gamla elever därifrån som skötte hela maskineriet!

Jaja nog tjatat här kommer lite bilder från min tur...
21
Badplatsen hos mina föräldrar med brorsonen... det var så jäkla varmt i vattnet!!

3
Min frukost hos föräldrarna....
65 
Allsång... om ni inte redan hade tagit det på den STORA skylten i bakgrunden...
7
Det är kul med allsång.


Puss på er och till nästa gång: ta hand om varann!  

affisch

affisch

"Thomas Eriksson är skådespelare och stand-up komiker från Enviken. Han har under försommaren haft stora framgångar med sin enmansföreställning som blev kulmen på hans senaste teaterutbilning."Ja... var börjar man... stand-up har man ju tekniskt sett aldrig kört, egentligen, vilket känns lite perstationsladdat. Enmansföreställningen hade en föreställning, förvisso lyckad, men det låter som om jag varit på turné.

haha
 
Jag älskar det! Om man är lite osäker på vem man bjuder så ska man fan ta i det, om inte annat, motiverar den som ska uppträda! Jag hittade sidan på internet när jag sökte lite insperation. Det måste ju helt enkelt bli så att jag ska köra stand-up och en snutt från nya föreställningen, har fått mellan 15-20 min som jag ska förvalta.

Har fåll tillbaka några CV- bilder som jag tog precis innan jag slängde in handduken på skolan. Vissa blev bra, flesta konstiga vilket är märkligt eftersom det är samma fula unge på alla! Ni ska få se dem som sticker ut mest här under... vilket säger kanske mer om min mångsidighet... (läs: avsaknad av)

cv2

Den trevlige grannen eller svärmorsdrömmen.

cv1

Allvaret har hittat fäste... "den här killen har varit med om mycket" haha! jisses...

grym

Är han arg? Grym? Kåt? Jaha... han är vilsen...

Med den hungriga blicken lämnar jag er för denna gång. Har lite att skriva till nästa ons... ni får komma och stödja mig. Jag behöver all hjälp jag kan få!

Pussis


RSS 2.0