Klimatet...

Oavsett väder eller vind så står det någon människa och skriker sig hes om att vi måste börja tänka på miljön. Visst även jag förstår att det inte är hållbart det vi pysslar med just nu men frågan är om inte klimathotet har blivit mer av en fluga än en kris. För vad handlar de förslag som vi presenterar som miljöräddande förslag om egentligen? Vi gör det dyrare att flyga, vi höjer skatten på bensin, vi har någon enorm jätte kampanj om att mat som växer intill husknuten är trehundra gånger bättre än någon annan... Med andra ord att vi skärmar av oss från resten av världen för att visa gott exempel.

Men.

För det första är vi ett land med nio miljoner innvånare. Nio. Det är mindre än vad en förort till de stora städerna i Kina har som befolkningsmängd. Vår folkmängd är så pass klen att om Jorden vore en kropp skulle vi vara en klämd finne i rövtrakten. 
   Detta medför att så länge som, i princip vilket annat land som helst i världen, väljer göra på något annat vis så betyder vårt... ingenting. Det enda vi kan göra är att föregå med gott exempel och försöka skrubba av sig vår inbillade miljösyndsmuts från våra händer.

Men.

För det andra vad är det egentligen vi föregår med? Genom att skära ner på våra utlandsresor så bidrar vi till att länder vars främsta inkomstkälla är turism tvingas ta upp gamla metoder för att få in pengar vilket bland annat i t.ex. Asien kommer leda till att man återvänder till det hysteriska fiskandet på räkor. 
   Turism har flyttat länder upp på välfärdspinnen.

Men.

För det tredje är det för tidigt att egentligen säga vilken effekt som våra utsläpp har på vår värld. Vår moderna tid är för ung för att man ska tydligt kunna se vilken effekt som gör vad. Det mesta vi gör nu är gissningar. Men visst poolerna smälter och tsunamis, Themsen svämmar över. 
  
Fast igen... det är inte riktigt det jag är ute efter. Förra sommaren när solen stekte oss som sprattlande halvdöda fiskar i en stekpanna, då skrek alla: MILJÖFÖRSTÖRING!!! I år är det rätt kasst väder... och då hör man folk som skriker samma sak! Jamen har man inte bestämt sig i förväg då att ens livskall är just att skrämma andra människor om Jordensundergång? 

Men.

Jag kan ju ha fel..... (läskig stämningsfull musik)

      

Kommentarer
Postat av: elin

jag hoppas verkligen att du skämtar thomas

2007-07-26 @ 23:56:23
URL: http://elinmillen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0