EM

Vad är egentligen lycka? Denna svårdeffinierade och subjektiva känsla har alltid varit gäckat människan. Krävs det alltid en olycklig part för att sann lycka skall upplevas? Krävs Det en förlorare, ett Nordirland, eller kan vi alla känna lycka åt samma sak?

Mina tankegångar för mig från den lilla kallkyliga lägenheten genom Solnas ruskvåta noveber gator och in på ett dagen efter Råsunda där igår Sverige ÄNTLIGEN blev klara för EM. Inte direkt en stjärnsmäll eller en kraftvisning men då EM-biljetten äntligen är säkrad så känns det inte så intressant längre. Låt om oss packa våra fansväskor för att tralla kampsånger i det österikiska och schwetziska alperna nästa sommar! 

För någonstans är det ju just så. Vi vet att Sverige är lite B-betonat, har svårt att få ihop det när det gäller och saknar egentligen den ordentliga kvalitéen. Men det gör ingenting. England som lika gärna skulle kunna vara fotbollens hemland får stanna just hemma när alla vi stora barnen samlas i centraleuropa för att spela och ha roligt. Sverige är som en trogen arbetshäst, den lunkar lagomt på och alla känner en kännslomässig sympati inför kräket. Vi ÄLSKAR att hypa den och påstå att den kan dra tjugo plogar och galoppera i hundra kilometer i timmen. Men det spelar inte så stor roll, för om en flopp skulle uppstå så bildas sympatikänslor och vi tar till oss laget igen efter en sorgmånad eller nått.

Man mår så bra när det går bra för dem! Att se det kaxiga Zlatan leendet, Ljungbergs numera ödmjuka flin eller Allbäcks lugna rutinerade glädje. Är de inte egentligen som en familj som man inte har talat med på länge men man är sjukt stolt över dem i smyg?
 
Just ja. Alla matcher Allbäck spelat från start har vi vunnit. Elmander... visst kanske är bättre på papperet och yngre och allt sånt... men va fan... Allbäck förkroppsligar det svenska laget med sin rutin och sin förmåga att bara fortsätta kämpa i allt, hela tiden. 

Men det här inlägget skulle egentligen handla om lycka! Så kan man egentligen känna lycka utan någon annans olycka? 

Tveksamt. Det behövs ett Nordirland eller en Ekwall (aka "Wanker")  
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslaget/article1306954.ab 

Haha det är skönt med sport ändå.
puss på er.             

Kommentarer
Postat av: Muldvarpen

Nu er ja klar med julklapparna dina! Coolt va? och rimmet kom liksom av sig sjælv me en gång! Er du klar med min? Jag vill att du kommer hit som julklapp åsså får vi anvænda dig som vi vill! DET der læt lite konstigt...

2007-11-24 @ 10:19:54
Postat av: Daniel

Hej Thomas! vad länge sen vi sågs!!

2007-11-25 @ 22:37:17
Postat av: Daniel

Hej Thomas! vad länge sen vi sågs!!

2007-11-25 @ 22:37:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0